Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Nový on-line kurz PowerShell akademie 2015

Nový on-line kurz PowerShell akademie 2015

Články PR Články

Nejzajímavějším březnovým kurzem je aktualizovaná verze velmi úspěšné PowerShell akademie s názvem PowerShell akademie 2015.

Tvůrcem kurzu je první český PowerShell MVP specialista David Moravec, který vás v pěti modulech naučí, co je to vlastně PowerShell, co všechno se s ním dá dělat, jak začít, co jsou to cmdlety, jak pracovat s rourou a mnoho dalšího. Po shlédnutí PowerShell akademie 2015 budete schopni ovládat PowerShell na úrovni začínajícího administrátora. Důležitým vstupem je, že opravdu pochopíte fungování PowerShellu a budete schopni získané znalosti uplatnit při správě různých produktů.

banner PowerShell

Microsoft Virtual Academy (neboli MVA) je portál, který nabízí zdarma profesionální on-line školení pro IT odborníky a vývojáře. K dispozici jsou stovky kurzů v 11 různých jazycích včetně češtiny. Díky portálu se můžete seznámit s nejnovějšími technologiemi, rozvinout své schopnosti a podpořit svůj kariérní růst.

Portál nabízí kombinaci natočených kurzů i živě vysílaných událostí. Připravené kurzy vám umožní učit se vlastním tempem, a to v době, kdy vám to nejvíce vyhovuje. Jako členové portálu můžete navíc získávat body, různé úrovně odznaků a certifikáty za to, co se naučíte.

Pokud vás některý z kurzů zaujal, neváhejte a vyzkoušejte ho. A pokud vámi hledané téma nenajdete, využijte volbu „Napište nám svůj názor“ na hlavní stránce Microsoft Virtual Academy a napište, jaký další kurz byste chtěli mít k dispozici.

Autor: Tomáš „Kanty“ Kantůrek, Microsoft

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.