Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Veselé Vánoce 1.0

Veselé Vánoce 1.0

Články Různé

Šťastné a veselé. Ale ještě před tím malá vánoční recenze.

Nálepky:

Tak a je to tady. Dnes je den ostrého vydání Vánoc 1.0. Jelikož tato verze byla již nějaký čas avizována na webu i v RSS kanálech, dnešní vydání není nečekané a snad nikoho nepřekvapí.

Naše redakce si ostrou verzi Vánoc stáhla a nainstalovala mezi prvními, abychom mohli všem našim zdrojákočtenářům i zdrojákočtenářkám přinést včasnou recenzi. Jak se ostrá verze vydařila? Pro koho je určena? To se hned dozvíte.

Instalace

Již během instalace Vánoc 1.0 k nám postupně dorážela řada pečlivě zabalených paketů, často jen s nejasně identifikovatelnou zdrojovou IP adresou (zato cílová byla vyplněna vždy, a to zpravidla ozdobným binárním kódem). Jak vánoční pakety prošly naším vstupním firewallem, je nám ovšem záhadou.

Instalace Vánoc vytvořila v naší redakci hned nad hromadou došlých paketů středně veliký DOM stromeček. Ten byl bohatě ověšen rozličnými atributy. Ve vzduchu jsme spatřili i několik záblesků a úplně nahoře malé stříbrné světélko (zřejmě betlémské).

Již na první pohled jsme poznali, že vývojáři Vánoc pamatovali na přístupnost. Vánoce si proto snadno nainstalují úplně všichni. Nejen za to od nás vývojáři Vánoc dostávají plný počet bodů. Jedná se o povedenou verzi a nám nezbývá než Vánoce 1.0 doporučit i vám.

Veselé vánoce 1.0

Roadmap

Jak už to chodí, sotva nadšení z vydané verze opadne, zvídaví uživatelé se otáčí k verzi další, zatím jen připravované. A jaká tedy bude?

Datum vydání další verze bylo stanoveno na 24. 12. 2009 (vývojáři se tedy hodlají řídit ročním vývojovým cyklem). V roadmapu připravované verze najdeme řadu nových vlastností (i paketů) a také se údajně dočkáme vánoční sněhové nadílky (ta byla původně plánována již do této verze, ale nakonec ji vývojáři nestihli zapracovat, tak snad příště).

Ovšem nyní nás omluvte, jdeme se vrátit k praktickému zkoušení verze letošní. A totéž byste měli udělat i vy.

Šťastné a veselé Vánoce vám přeje redakce Zdrojáku.

Fotografie: Jana Dvořáková

Jak se vám líbí Vánoce?

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
9 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Shabbi.

Tohle se opravdu povedlo! :D
Veselé Vánoce 1.0 všem :-)

Antonín Daněk

Paráda, nainstalováno a jdu testovat.

Co se týče sněhové nadílky, slyšel jsem, že se bude distribuovat jako lokalizovaný plug-in – ne pro všechny oblasti bude existovat.

Gerlige

Pro naší oblast plug-in sněhové nadílky bohužel ještě nevyšel. Doufám, že to vývojáři brzi napraví :-)

mstarman

To je zatím nejhezčí přání, které jsem četl. Moc pěkné.

Lokutus

Zas nějakej zbastlenej open source… :-)

Putna

:-) ………..

muTTheZZ

Instalace proběhla OK, běhá krásně, ale nikde se nemůžu dočíst, pod jakou licencí jsou Veselé Vánoce 1.0 šířeny?

Xeelee

Public domain

stanillek

Hura uz je 1.0 ja vcera sosnul vanoce (Release candidate 3).
Koukam ,ze problem se snehem nakonec vyresen nebyl, umi to jen dest a blato snad do priste. Kazdopadne kapr, stromecek, darky bez problemu, tak ze davam 90%

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.