Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » 1000 účastníků a 45 speakerů z celého světa, to je Machine Learning Prague 2019

1000 účastníků a 45 speakerů z celého světa, to je Machine Learning Prague 2019

Články PR Články

Ve dnech 22.-24. února proběhne v pražském Rudolfinu největší konference o strojovém učení v Evropě Machine Learning Prague 2019.

Už čtvrtým rokem se do Prahy sjede 1000 účastníků z celého světa. I letos je na co se těšit, konference přivítá 45 řečníků a zároveň světových odborníků na deep learning a AI, můžete se těšit třeba na Tomase Poggio z MIT, Marca Romeyna ze Spotify nebo Lotem Peled, která učí o zpracování přirozeného jazyka.

Konference si od začátku stanovila jasný cíl, a to přinášet do Prahy témata, která budou vysoce praktická a budou hovořit o použití Machine Learningu v praxi. I to je jeden z důvodů, proč se za pouhé 3 roky stala stala největší evropskou událostí, která se věnuje tématu strojového učení. První den nabídne 9 workshopů, které povedou jak zahraniční odborníci, tak top čeští specialisté tohoto oboru z raketově rostoucích firem jako Kiwi.com, Rossum nebo GoodAI. V rámci přednášek pak Marc Romeyn ze Spotify například odhalí, jak díky strojovému učení tvoří playlisty, které jsou přehrávány miliony uživatelů každý den. Nebo Or Herman-Saffar povykládá o tom, jak strojové učení předpovídá kriminalitu v Chicagu.

Organizátoři očekávají, že dorazí zhruba tisíc účastníků. “Každoročně se do Prahy sjedou lidé až ze 40 různých zemí, kteří v rámci 3 dnů mají spoustu prostoru pro diskuzi i velmi pokročilých otázek kolem strojového učení. Proto budou všechny přednášky v angličtině. Opravdu se nám podařilo vybudovat akci světového formátu” shrnuje jeden ze zakladatelů konference Jiří Materna.

Lístky už jsou v prodeji a můžete je zakoupit za cenu 240 euro na oficiální stránce www.mlprague.com.

  • Datum: 22.-24. února
  • Web: www.mlprague.com
  • Organizátoři: Šárka Štrossová a Jiří Materna
  • Slidy a videa z minulých ročníků.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.