Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Co nás čeká v roce 2013

Co nás čeká v roce 2013

Články Různé

Blíží se nový rok a s ním i krátké slovo o věcech budoucích.

Od začátku roku se budete opět setkávat se seriálem Testování a tvorba testovatelného kódu v PHP, který píše Josef Zamrzla. Objeví se také nový seriál, který bude psát Jakub Mrozek, ve kterém bude postupně vytvářet e-shop za pomoci Node.js a AngularJS.

Zdroják po loňské změně vydavatele čeká přechod na nový redakční systém a nový design. Tady máte malý náhled.

Někteří z vás určitě uvítají možnost přihlašování přes sociální sítě.

Pokusíme se víc pracovat s rubrikami, těch je v tuhle chvíli přes 30 a nesplňují to, co bychom od nich čekali. Jejich počet zmenšíme (pod 10) a pokusíme se, aby reflektovaly hlavní zájmy našich čtenářů. Na novém Zdrojáku najdete například rubriky PHP, JavaScript nebo Mobilní vývoj. Řada čtenářů se zajímá jen o některé z oblastí, nesleduje Zdroják denně a zajímavé články jim tak snadno utečou z titulky a zmizí v archivu. Při sledování příslušné rubriky by k tomu už nemělo docházet.

Dojde také na další konferenci. Loňská Devel.cz konference byla vyprodaná a setkala se s dobrým ohlasem, letos se dočkáte jejího pokračování. Více informací vám sdělíme později.

Jedinou věcí, kterou opustíme, je stávající fórum. To se od svých počátků v zásadě nikdy opravdu pořádně nerozjelo (můžeme diskutovat proč) a rozhodli jsme tohoto mrtvého koně již dále neživit.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem našim autorům i čtenářům. Zachovejte nám přízeň.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
5 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sachy

Opravdu je třeba mít *dvakrát víc asociálních ikonek (43) než zobrazených článků a zpráviček (21)? Navrhuji tam ještě nějaké buttony přidat, někdo by je mohl přehlédnout…

Opravdu je třeba mít všechny ovládací prvky tak malé? To bude chtít speciální grif se trefit…

Opravdu je třeba vyhledávacím políčkem zabrat takovou plochu? Tři znaky bohatě stačí, Stejně nikdo nic delšího nehledá…

ic

Pěkný vzhled… asi máme být více sociální.

Tany

Ano je to pěkné, ve formě screenshotu. Ale jak se tu psalo je to incest toho nejhoršího z Apple + M$.

Přidejte růžovou a zkuste to prodat jako blog pro Paris Hilton …

Q: Proč bílé pozadí pod textem ?
A: Aby čtenáře začali dříve bolet oči a šel dělat něco jiného.
Q: K čemu je sdílení na sociální sítě při zobrazení nadpisu+perexu ?
A: Web je hezčí, je baravnější. Všichni mají rádi barvičky.
Q: Proč jsou sociální kraviny nejvíc viditelné ?
A: Naučíme všechny nastavit adblock tak, aby se nezobrazovali. (čímž to rovnou odnesou i reklamy)

Jako pokud tohle půjde ven, tak je to dostatečný důvod k tomu, aby si člověk napsal crawlera a nacpal si texty do vlastní šablony.

soundczeck

Souhlasím se sachym. Je b tom designu opravdu přesockováno. :/

Futrál

O přemíře „sociálních“ ikonek psali už jiní, tak to nebudu opakovat.

Návrh nového webu je, jako ten dort, který vařili pejsek s kočičkou. Zatímco vršek vypadá „inspirovaný“ Applem (a to jsem myslel, že tohle kopírování už vyšlo z módy), v tom spodku zase nelze nevidět kopii dlaždicového experimentu firmy Microsoft. Jednak jde tedy o dost nesourodou splácaninu a jednak tohle kopírování se strašně rychle okouká. Pamatujete taky tu mánii po uvedení Windows Vista, kdy každé tlačítko nebo lišta „musely“ mít ostrý vodorovný přechod dvou barev – čím ostřejší přechod, tím víc adidas, časem to ani nebyl přechod, ale prostě dvě kontrastní barvy. Na to se dá říct jediné: blinkat. S dlaždicemi je to podobné, historie se opakuje.

Zdrojáku bych přál originální design – nebát se toho, hloupě nekopírovat a ukázat něco vlastního. Zatím to ale vypadá, že usilujete o soulad formy s obsahem – bohužel tím méně šťastným způsobem: po tom, co jste odrovnali obsah (články, zprávičky, diskuse) přišla na řadu i forma. Bude tedy konečně dosaženo harmonie – úpadek na obou frontách.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.