Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » IGNUM vylepšuje připojení datového toku na 10 Gbps

IGNUM vylepšuje připojení datového toku na 10 Gbps

Články Různé

[Tisková zpráva] V souvislosti s kontinuálními investicemi do technologického zázemí se společnost IGNUM, přední český registrátor domén a poskytovatel profesionálních hostingových služeb, rozhodla upgradovat vnitřní páteřní síť a zásadně tak navýšit kapacitu propojení do NIXu, a to ze současných 3 Gbps na 10 Gbps. S přihlédnutím k aktuálním hodnotám toku dat ze sítě je tak připravena naplňovat i ty nejnáročnější požadavky zákazníků.

„S ohledem na trvalý nárůst datového toku a plánovaný rozvoj v letošním roce jsme přistoupili k upgradu vnitřní páteřní sítě a navýšení datového toku přes NIX na 10 Gbps. Jedním z důvodů růstu je zvyšující se poptávka po video streamingu například během významných sportovních událostí,“ informuje Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „Naším hlavním zákazníkem v tomto oboru je firma streamhosting.cz, která zajišťovala přenos nedávných zimních olympijských her na Slovensku.“ 

Aktuální datový tok ze sítě IGNUM je přibližně 1 400 Mbps. Díky navýšení připojení do NIXu společnost disponuje dostatečně velkou rezervou na to, aby mohla plynule reagovat na rostoucí požadavky zákazníků, ať už se jedná o služby náročné na datový tok, kabelovou televizi, multimediální služby nebo hostování dalších serverů.

Datový tok přes NIX.CZ

NIX.CZ je významným peeringovým uzlem, který umožňuje vzájemné propojení Internetových sítí jednotlivých zákazníků a řadí se mezi deset největších IXP (Internet Exchange Point) v Evropě. Jedním z členů je i společnost IGNUM, která zde spolu s několika dalšími poskytovateli Internetu (ISP) provozuje IPv6 peering. Připojení serverů IGNUM je realizováno zpravidla FastEthernetem přes router Cisco 7605 s využitím dvou linek NIX1 a NIX2, při možném objemu dat a rychlosti (10+2) Gbps.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.