Přejít k navigační liště

Zdroják » Tiskové zprávy » Junior Internet dal podesáté prostor talentům

Junior Internet dal podesáté prostor talentům

Články Tiskové zprávy

Praha, 30. 3. 2009 – Jubilejního 10. ročníku konference Junior Internet se zúčastnilo v sobotu 28. března 2009 na pražské Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy 220 dětí a mladých lidí se zájmem o internet. Byly na něm vyhlášeny výsledky internetových soutěží, do kterých došlo v ČR celkem 379 přihlášek, a vítězové převzali hodnotné ceny a představili svoje vítězné práce. V programu vystoupili rovněž vítězové národních soutěží Junior Internetu v Maďarsku, Polsku a na Slovensku a několik vítězů minulých ročníků se s účastníky podělilo o zkušenosti, které získali v dalších letech po úspěchu na Junior Internetu, jenž pro ně znamenal důležitý mezník v jejich osobním růstu.

Nálepky:

Desátý ročník byl charakteristický i zvýšeným zájmem a podporou firem, které pochopily, že mezi vysoce talentovanými účastníky mohou najít spolupracovníky či budoucí zaměstnance. Například společnost Aukro vyhlásila speciální cenu 20 000 korun pro webové stránky s významným přínosem pro uživatele internetu. Dostal ji 18letý Oldřich Machala ze Vsetína, který ji použije pro další rozvoj svého internetového katalogu disco klubů, diskoték, music barů a dalších nočních zábavních zařízení v České republice (www.discoklu­by.cz).

Po 15 000 Kč od společnosti Dignity si odnesli další dva vítězové soutěže JuniorWeb. Patnáctiletý žák základní školy Ondřej Toms za web www.simpsonovit.net a 17letý student gymnázia v Lanškrouně Jiří Marek za stránky www.flash-aplikace.cz. Notebook od společnosti HyperInzerce získali vítězové soutěže JuniorErb – žák deváté třídy základní školy v  Kopřivnici Martin Klos za www.koprivnice­.unas.cz a 17letý Matěj Brýdl z Lanškrouna za neoficiální prezentaci regionu Lanškrounsko (www.lanskrou­nsko.cz).

Společnost Sun Microsystems udělila speciální cenu za použitelnost (usability), kterou získal Marian Žigmund za web www.galaktis.cz.

Dalšími vítězi se stali v soutěži JuniorDesign 14letá Lenka Raková a 16letý Anh Vu Hoang. V soutěži JuniorText zvítězil František Sedláček z gymnázia v Hustopečích a zvláštní cenu poroty získal 14letý sluchově postižený žák z Valašského Meziřící Bohuš Vlačuha. V soutěži JuniorWeb v mladší kategorii zvítězila ještě 13letá Anna Voříšková s osobním blogem http://folmici­.blog.cz, který obsahuje i ručně kreslený komiks, omalovánky a seriál.

Součástí konference byl také doprovodný veletrh, na kterém se představila řada dalších projektů mladých lidí. Junior Internet letos proběhl již podesáté a všech ročníků se zúčastnilo již celkem 4300 mladých lidí, z nichž řada ve svých projektech pokračuje a je velmi úspěšná.

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Záštitu nad projektem převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška a děkan FHS UK, doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. Soutěž JuniorErb se uskutečnila pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky a Asociace krajů ČR.

Generálními partnery projektu jsou Adobe Systems, Aukro, Dignity, Sun Microsystems a Nadace Vodafone. Dalšími partnery jsou Axima, Mezinárodní višegrádský fond a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Mediálními partnery se staly Lupa.cz, Zdroják.cz, Alík.cz, Newton Media a Cleevio. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti HyperInzerce, Microsoft, Computer Press, Zoner, Symantec a Software602. Junior Internet proběhl v rámci kampaně Evropa mladýma očima.

Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinter­net.cz.

Kontakt:

Jiří Peterka ml., Together Czech Republic, jirka@peterka.cz, tel.: 776 583450
Jaroslav Winter, BMI sdružení, winter@brezen.cz, tel. 777 807 727

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.