Přejít k navigační liště

Zdroják » Junior Internet již podesáté odrazovým můstkem pro mladé

Junior Internet již podesáté odrazovým můstkem pro mladé

Články Nezařazené ‐

Až do 15. února 2009 se mohou mladí lidé hlásit se svými webovými stránkami, grafickými pracemi a eseji o Internetu do jubilejního 10. ročníku projektu Junior Internet. Vítězové získají hodnotné ceny, publicitu, finanční odměny na rozvoj svých projektů a příležitost představit své projekty českému i mezinárodnímu publiku. Všichni účastníci pak budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 28. března 2009 v Praze.

V roce 2009 se uskuteční již desátým rokem projekt Junior Internet, zaměřený na aktivní mladé lidi, zajímající se o Internet. Nejlepší oceněné projekty v rámci každoročních internetových soutěží získají kromě hodnotných cen i finanční odměny na další rozvoj svých projektů a možnost představit svůj projekt na mezinárodním sympoziu Junior Internet, kterého se zúčastní i vítězové z dalších zemí Evropy.

Prostřednictvím přihlašovacích formulářů na oficiálních stránkách www.juniorinter­net.cz je možné se až do 15. února 2009 registrovat do jedné ze čtyř soutěžních kategorií:

  • JuniorWeb – soutěž webových stránek a internetových projektů
  • JuniorDesign – soutěž designů a grafických návrhů
  • JuniorText – soutěž textů na téma „Moje vize Internetu v roce 2020“
  • JuniorErb – soutěž webových stránek pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou správu

Připravena je pro letošní ročník také speciální Aukro cena pro webové stránky s významným přínosem pro uživatele Internetu, jejíž vítěz si odnese částku 20 000 Kč.

Vítězové ve všech kategoriích si kromě nových zážitků a zkušeností odnesou také věcné ceny od sponzorů soutěže. Pro jednoho vítěze ve starší i mladší kategorii soutěže JuniorWeb je navíc přichystána finanční odměna 15 000 Kč od společnosti Dignity, generálního partnera projektu Junior Internetu.

Ti, kteří nezvítězí, však nemusí zoufat. Všichni účastníci soutěží budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční v sobotu 28. března 2009 v Praze. Připraven bude zajímavý program plný přednášek o Internetu, prezentací úspěšných projektů, diskusí se známými internetovými osobnostmi i soutěží.

Jelikož konference proběhne letos již podesáté, bude zde vyhrazen prostor pro zhodnocení předchozích devíti ročníků. Někdejší vítězové Junior Internetu představí, kam až došli a jaké projekty dnes vytvářejí. Pro účastníky bude během programu připravena také tradiční tombola o zajímavé ceny.

Projekt Junior Internet probíhá nejen v České republice, ale i ve Francii, Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Praha bude letos hostit také třídenní mezinárodní sympozium, probíhající ve dnech 27. – 29. 3. 2009, na které se sjedou všichni vítězové z ČR i ostatních zemí. Ti navštíví i českou konferenci Junior Internet, takže všichni účastníci budou mít příležitost seznámit se s mladou evropskou internetovou elitu.

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Záštitu nad soutěží JuniorErb převzal předseda Senátu Parlamentu ČR, pan Přemysl Sobotka, nad projektem Junior Internet děkan FHS UK, doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc.. Generálním partnerem projektu je Adobe Systems, Aukro a Dignity. Partnerem projektu jsou Axima a Sun Microsystems, mediálními partnery Lupa.cz, Zdroják.cz, Alík.cz a Cleevio. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti Microsoft, Computer Press, Zoner, Symantec a Software602.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.