Přejít k navigační liště

Zdroják » Webdesign » Knižní nadílka za srpen a září

Knižní nadílka za srpen a září

Články Webdesign

Po menší odmlce jsme tu opět s přehledem nových knih pro programátory a vývojáře, v češtině i angličtině. Pojďme se podívat, co nového nám nabízí česká i světová nakladatelství. Tématický záběr je opět široký: LINQ, Python, AJAX, ASP.NET, cloudy, REST, Flex, ActionScript, …

I když e-knihy pomalu nastupují, klasickou tištěnou knihu ve spoustě ohledů stále nahradit nedokáží. Pro vývojáře, kteří si rádi čtou v knihách, tu máme přehled novinek za poslední dva měsíce. U českých nakladatelství vyšly v poslední době tyto tituly:

Čistý kód – kniha nakladatelství Computer Press s podtitulem „Návrhové vzory, refaktorování, testování a další techniky agilního programování“ se v jednotlivých kapitolách zaměřuje na časté problémy, se kterými se lze setkat při psaní kódu v libovolném jazyce. Prozradí vám, čemu se vyhnout, které vlastnosti by měl kód mít, a také nabídne celou řadu profesionálních doporučení, jak průběžně zlepšovat opakovaně používaný kód. Obecné rady, které lze aplikovat na libovolný jazyk, doplňují ukázky v Javě.

Microsoft LINQ – další novinka od Computer Pressu popisuje nový dotazovací jazyk, který Microsoft představil v platformě .NET 3.5. Praktické příklady autoři knihy demonstrují v jazycích C# a Visual Basic.

Python – Pro hackery a reverzní inženýrství je kniha z portfolia nakladatelství Zoner Press. Z anotace: Tato kniha je koncipována tak, abyste zvládli i trochu teoretických vědomostí, na jejichž základě byla vybudovaná většina hackerských nástrojů a technik, jako jsou debuggery, zadní vrátka, fuzzery, emulátory a injektáže kódu.Dozvíte se také leccos o tom, jak využívat předem vybudované nástroje Pythonu v situacích, kdy není nutné vyrábět vlastní řešení. Naučíte se používat nejenom nástroje založené na Pythonu, ale také jak budovat vlastní nástroje v Pythonu.

V anglickojazyčné literatuře je nabídka, jako už tradičně, bohatší, proto se na ni podíváme pouze heslovitě… Začněme tituly z nakladatelství Wrox:

O’Reilly Media přichází s následujícími tituly:

V nabídce nakladatelství Apress nás zaujaly tyto novinky:

V těchto dnech vychází v nakladatelství Grada kniha Jiřího Koska s názvem PHP a XML. Laskavostí autora vám na Zdrojáku nabídneme souběžně šestidílný seriál na toto téma – první díl vyjde již v pondělí 5.10.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
karmi

Jen doplním, že kniha Scotta Chacona „Pro Git“ od Apressu je volně dostupná (a šiřitelná pod Creative Commons) na http://progit.org/book/.

Ladislav Thon

Za tenhle odkaz díky, trochu jsem se do toho začetl a vypadá to hodně dobře!

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.