Přejít k navigační liště

Zdroják » Konference WebExpo Prague 2011 přinese žhavé novinky v oboru tvorby webů i soutěž o milion

Konference WebExpo Prague 2011 přinese žhavé novinky v oboru tvorby webů i soutěž o milion

Články Nezařazené ‐

Zanedlouho otevře své brány čtvrtý ročník konference WebExpo (www.webexpo.cz). V letošním roce se uskuteční ve dnech 23. a 24. září, a to v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze (Náměstí Winstona Churchilla 1938/4). Na konferenci se už přihlásilo přes 700 účastníků, a jsou pro ně připravené přednášky o webových technologiích, o designu,  agilním řízení, podnikání na internetu či o mobilních aplikacích.

Program konference nabízí sedmdesát přednášek a osmdesát přednášejících, z toho pět zahraničních hostů. Návštěvníci se mohou těšit na opravdu zvučná jména, jako jsou:

·         Douglas Crockford (USA), jedna ze zásadních světových osobností v oblasti JavaScriptu a webových aplikací. Douglas pracuje ve společnosti Yahoo! jako hlavní architekt webových aplikací a s jeho jménem se setkáte pod přednáškami, knihami, publikacemi, programátorskými nástroji, anebo v historii datového formátu JSON. Na konferenci promluví o novém hitu webových technologií, o serverovém nástroji Node.js.

·         Rasmus Lerdorf (Kanada), jehož jméno je důvěrně známé programátorům v PHP. Rasmus totiž tento jazyk na konci 90. let vytvořil. Nikdo jiný tedy není povolanější k tomu, aby zhodnotil stav PHP v roce 2011 – a přesně tak se jmenuje i přednáška, kterou Rasmus Lerdorf přednese na WebExpo.

·         John Vanhara (USA – ČR), podnikatel původem z ČR, který vybudoval ve Spojených státech několik úspěšných firem a na svém blogu radí začínajícím (nejen) internetovým podnikatelům. Jeho blog se jmenuje stejně jako jeho přednáška – Podnikání v USA.

·         Luke Wroblewski (USA), zakladatel společnosti Bagcheck a návrhář, specializující se na návrh uživatelských rozhraní (UI), jejich přístupnost a použitelnost. Přednášet bude o specifikách návrhu uživatelských rozhraní pro mobilní zařízení.

Konference je rozdělena do tří hlavních sekcí – vývoj, design a byznys. Letos opět mohou zaměstnavatelé nabídnout pracovní příležitosti zájemcům z řad návštěvníků ve speciální akci Job Hall.

Stejně jako v minulých letech budou i letos vyhlášeny výsledky WebExpo  Startup Show 2011 – soutěže začínajících webových firem. Letošní vítěz získá investici ve výši rovného milionu korun od společnosti Miton Investment!

Předchozí konference nasadily velmi vysokou kvalitativní laťku a my věříme, že se nám ji letos opět podaří překonat a posunout o kousek výš. Letošní ročník přináší několik změn, především nové místo konání téměř v centru Prahy, ale obsahem a programem jsme se snažili navázat opět na to, co naši návštěvníci znají a očekávají – tedy kvalitní přednášky od špiček v oboru,“ dodává hlavní organizátor WebExpo Prague, Ing. Václav Stoupa.

Více informaci o konferenci a jejím programu najdete na webexpo.cz/pra­ha2011.

Hlavními partnery konference jsou Fakulta informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze, společnost Microsoft a společnost Google.

Dalšími partnery jsou Seznam.cz, Nokia, Skype, Kerio Technologies, BARTON STUDIO, H1.cz, FlexiBee, Tyflocentrum Brno, Aguarra a Booster Prague.

Mediálními partnery konference jsou: Internet Info, Programujte.com, Designportál, BizIT, Český rozhlas – Leonardo, Tyinternety.cz, Agilní asociace a Agilia.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.