Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Vývojáři z Livesportu zvou na talk o bezpečnosti s Michalem Špačkem

Vývojáři z Livesportu zvou na talk o bezpečnosti s Michalem Špačkem

Články PR Články

Jak jednoduché je dostat se k vašemu heslu na cizím webu? A jak se o hesla uživatelů stará Livesport? Hlavně o tom budou mluvit Michal Špaček a další experti na Livesport Talku ve čtvrtek 29. listopadu.

Na těchto akcích, kam je vstup zdarma, sdílí zkušení experti své know-how z budování firmy, jejíž weby dnes každý měsíc navštěvuje přes 85 milionů sportovních fanoušků z celého světa.

Téma dalšího Livesport Talku, který se uskuteční ve čtvrtek 29. 11. od 17:30 v centrále firmy v Nových Butovicích, je bezpečnost.

Crackování hesel

Hlavním řečníkem bude Michal Špaček, který působil ve společnostech Skype a Slevomat, a dlouhodobě spolupracuje také s Livesportem. Michal si připravil přednášku o prolamování hesel. Ukáže, jak jednoduché je dostat se k přístupovým údajům, když se o ně poskytovatel řádně nestará. Myslíte si, že bezpečné heslo musí mít 15 znaků? Na místě si to s Michalem pomocí středně velké násobilky můžete zkusit spočítat. Nebo si s ním popovídejte o jeho aktuálním projektu, Reportu URI, což je služba na zasílání bezpečnostních reportů přímo z prohlížeče.

Zleva: Jakub Veverka, Petr Burian, Michal Špaček

CTO Livesportu prozradí, jak zlepšit zabezpečení hesel

Díky tomu, že na Livesport Talku bude i “domácí” CTO Petr Burian, se budete moci zeptat úplně na vše, co souvisí s technologiemi firmy. Petr je v Livesportu jeden ze služebně nejstarších lidí, takže si pamatuje dobu, kdy při ukládání hesel do databáze nebyl “plain text” ještě sprostý výraz. Mezitím se ale svět změnil a Livesport s ním. Jak přesně, a jakou cestou k dnešnímu stavu došli? To zjistíte na místě.

Radosti a strasti se zavedením HTTPS do Android aplikací

O bezpečnosti bude mluvit i mobilní vývojář Jakub Veverka, který popíše, co všechno pro jeho tým znamenalo přejít na zabezpečený protokol HTTPS. V přednášce rozebere, jakým nástrahám s kolegy čelili při jeho zapracování do Android aplikací, a taky jakým způsobem se s nimi poprali, aby ani stará zařízení nepřišla zkrátka.

Zaujalo vás některé z témat a chcete se dozvědět víc? Stačí se zdarma zaregistrovat a přijít si vše poslechnout. Můžete si přitom zároveň prohlédnout Aspiru, ze které Livesport šíří své služby do celého světa. Počet míst je omezený, tak neváhejte a registraci udělejte raději hned!

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.