Přejít k navigační liště

Zdroják » Tiskové zprávy » Michal Illich je spolumajitelem konference WebExpo

Michal Illich je spolumajitelem konference WebExpo

Články Tiskové zprávy

Vývojář a soukromý investor Michal Illich je novým většinovým vlastníkem mezinárodní konference WebExpo, jejíž 8. ročník přivede v září do Prahy mnoho renomovaných osobností internetové branže.

Vývojář a soukromý investor Michal Illich je novým většinovým vlastníkem mezinárodní konference WebExpo, jejíž 8. ročník přivede v září do Prahy mnoho renomovaných osobností internetové branže. Nákupem 80% podílu v pořadatelské společnosti WebExpo tak Illich obohatil své portfolio aktivit, jakými jsou softwarový vývoj, pořádání konference pro webové developery Devel.cz, angažmá v akcelerátoru StartupYard nebo působení ve vzdělávací instituci iCollege.

„Byl jsem na většině ročníků WebExpo v posledních letech a líbily se mi. Dokonce mnohem víc než slavné zahraniční konference jako Le Web. Ty se zvrhly v sérii komerčních oznámení, zatímco na WebExpo jsem se vždy i něco nového naučil,“ vysvětluje Michal Illich důvody, proč se k investici v řádu miliónů korun rozhodl.

Michal Illich

Michal Illich

Na otázku, zda se s jeho příchodem pro WebExpo něco zásadního změní, odpovídá: „WebExpo se mění každý ročník – každý rok trochu experimentuje, a tak budeme experimentovat i v budoucnu. Letošní ročník stavíme na základu, který se minule skvěle osvědčil, a sice že využijeme sály v centru Prahy. Dále spolupracujeme s iCollege a povedlo se přilákat více zahraničních hvězd.“

Michal Illich pod vlastní značkou Jyxo vyvinul a dodával fulltextové vyhledávání pro Seznam.cz, Atlas.cz, Zoznam.sk nebo Vodafone. Společnost Jyxo, kterou roku 2008 koupila mediální skupina CME, má za sebou také vývoj platformy Blog.cz nebo reklamního systému Sklik.cz. V současné době se Illich věnuje vlastním projektům jako je FlowReader, Testomato či Wikidi, je majitelem webzinu Zdrojak.cz a spoluzakladatelem a zároveň lektorem vzdělávacího projektu zaměřeného na online podnikání iCollege. Současně podporuje české startupy v pražském akcelerátoru StarupYard.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.