Přejít k navigační liště

Zdroják » Tiskové zprávy » Microsoft uvolnil Internet Explorer 8 RC k testování

Microsoft uvolnil Internet Explorer 8 RC k testování

Články Tiskové zprávy

Zákazníci a obchodní partneři mají možnost vyzkoušet a posoudit poslední testovací verzi před finálním uvedením Internet Exploreru 8 na trh, včetně prvních českých doplňků.

Nálepky:

[Praha, 27. leden 2009] – Internetový prohlížeč Internet Explorer 8 dosáhl posledního významného bodu před uvedením jeho finální verze na trh. Od dnešního dne je k dispozici ke stažení a testování verze Release Candidate (RC), a to celkem ve 25 jazycích, včetně češtiny. Jak koncoví uživatelé, tak firmy a organizace tímto získávají jedinečnou příležitost naposledy vyzkoušet a poskytnout zpětnou vazbu k tomuto internetovému prohlížeči před oficiálním uvedením finální verze na trh. Doposud této možnosti u beta verze využilo více než 18 milionů uživatelů z celého světa, což dokazuje vysoký zájem o tento produkt.

Nová verze prohlížeče Internet Explorer 8 přinese celou řadu zlepšení a nových funkcí, především pak v oblasti bezpečnosti, produktivity a uživatelské přívětivosti.

Mezi nejvýznamnější novinky zaměřené na koncové uživatele patří:

  • Akcelerátory, které urychlí získání dodatečných informací, aniž by uživatel musel opouštět právě navštívenou stránku. Pro české uživatele jsou k dispozici v tuto chvíli například Mapy.cz, možnost překladu pomocí slovníku z angličtiny a němčiny do češtiny, nebo naopak.
  • Oblasti Web Slice, které uživatelům umožňují získat rychle informace z jejich oblíbeného zdroje dat. K dispozici pro české uživatele jsou již nyní například počasí (Centrum.cz, iDNES.cz, Meteopress.cz, Seznam.cz), přehled zpráv (Aktuálně.cz, iDNES.cz, Novinky.cz), kurzy měn (Centrum.cz, iDNES.cz, Seznam.cz), horoskopy (Centrum.cz) nebo aktuální informace z oblasti IT a jiných (ExtraHardware.cz, Živě.cz).
  • Možnost procházení internetu v módu InPrivate, který uživateli zajistí, že nejsou zaznamenány žádné informace do historie prohlížení a v počítači nejsou uloženy přístupové informace k takto navštíveným stránkám. Tato funkce se hodí například u sdílených počítačů nebo v případě, že chcete své blízké překvapit nějakým zajímavým dárkem a nechcete, aby se dozvěděli předem, co pro ně plánujete.
  • Větší bezpečnost díky vylepšeným upozorněním uživatele, že se nachází na phishingové stránce, dále filtr zabraňující Cross Site Scriptingu (XSS) a Data Execution Prevention (DEP) v kombinaci se systémem Windows Vista nebo Windows 7.

Mezi nejvýznamnější novinky zaměřené na firmy a organizace patří:

  • Společnosti a dodavatelé softwaru mohou rozšířit své aplikace a systémy o doplňky, jako jsou akcelerátory nebo oblasti Web Slice, které zajistí přístup zaměstnanců k potřebným informacím v kratším čase.
  • Rychlejší vyhledávání potřebných informací na interních a externích portálech díky možnosti vyhledávat stejný textový řetězec prostřednictvím různých vyhledávačů.
  • Nové skupinové politiky pro Internet Explorer 8 umožňují firmám a organizacím lépe kontrolovat a spravovat své IT prostředí.
  • Jednoduchá správa a distribuce aktualizací prohlížeče Internet Explorer 8 prostřednictvím služby Windows Update nebo prostřednictvím Windows Server Update Services.

První české doplňky pro IE 8

Ve spolupráci se společnostmi Centrum.cz, Cpress Media, Extra Publishing, MAFRA, Meteopress.cz a Seznam.cz byly připraveny první doplňky pro Internet Explorer 8, které českým uživatelům ušetří čas při každodenní práci s internetem.

  • Centrum.cz: Snadný a rychlý přístup k praktickým informacím z domovské stránky Centrum.cz, jako je zpravodajství Aktuálně.cz, rozsáhlé horoskopy, přehledné TV programy, počasí a další informace portálu http://www.cen­trum.cz/ (Web Slices).
  • CPress Media – Živě.cz Informace z oblasti IT, které vás zajímají, díky Akcelerátorům a oblastem Web Slices: http://www.zi­ve.cz/Bleskov­ky/Na-Zivecz-testujeme-Web-Slices-a-Accelerator-vyzkousejte/sc-4-a-144406/default­.aspx.
  • Extra Publishing – ExtraHardware.cz – Neustálý přehled o informacích z oblasti PC hardwaru, podrobné recenze a testy komponent na: http://www.ex­trahardware.cz/.
  • MAFRA – iDNES.cz – Implementace WebSlices do stránek iDNES.cz (http://www.id­nes.cz) přináší aktuální předpověď počasí, kurzovní lístek a nejnovější zprávy z politiky, sportu, ekonomiky i kultury, včetně přílohy pro ženy, muže, o společnosti, vědě a technice, autech, bydlení, cestování, zdraví a hrách.
  • Meteopress.cz – weather: Aktuální počasí a výhled na následující dny: www.meteopress.cz.
  • Seznam.cz: – Zjednodušené hledání napříč internetem, v seznamu firem, ve slovníku či třeba na mapách: http://softwa­re.seznam.cz/vyh­ledavaci-moduly?browser=ie8 (Akcelerátory). Okamžitý přístup k různým typům informací, jako je počasí, kurzy, přehled zpráv na Novinky.cz nebo další informace z různých oblastí na: http://www.sez­nam.cz/ (Web Slices).

Internet Explorer 8 ve verzi Release Candidate pro různé verze operačního systému je možné již nyní stáhnout ze stránek:

  • Windows XP – http://www.mi­crosoft.com/dow­nloads/detail­s.aspx?displa­ylang=cs&Fami­lyID=821025fe-9adf-487e-b58c-561b7c8c25db
  • Windows Vista a Windows Server 2008 (32bit verze) – http://www.mi­crosoft.com/dow­nloads/detail­s.aspx?displa­ylang=cs&Fami­lyID=8e31391b-91b2–40c4–8643–7b70d1d5628b.

Finální verze prohlížeče bude uvolněna v první polovině roku 2009.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.