Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Mladý kolektiv

Mladý kolektiv

Články Různé

O mizerných pracovních inzerátech by se dalo napsat hodně článků, ale dnes se zaměřím jen na ty, které ve své záplavě odrážek uvádí mimo jiné jako skvělou výhodu i něco, co se nazývá mladý kolektiv.

Nálepky:

Text vyšel původně na autorově blogu.

Možná už jsem starý na mladý kolektiv, ale nejspíš vůbec nerozumím tomu, proč by si firma měla chtít dát něco takového do inzerátu. Ženský kolektiv. Mužský kolektiv. Křesťanský kolektiv. Autistický kolektiv. Kolektiv čisté rasy.

Milé firmy, mladý kolektiv je vaše nevýhoda! Je to selhání a vy se jím ještě chlubíte. Co udělá z vaší firmy efektivnější, lepší a příjemnější místo k práci, je smíšený kolektiv. Až něco takového budete mít, bravo, klidně to potom křičte do světa.

Co vlastně chcete světu sdělit tím, že máte mladý kolektiv?

  • Ve firmě jste všichni do dvaceti. Všichni jedete na Spotify a SnapChatu. Páprdové třicátníci ať to na pohovoru ani nezkoušejí. Takoví důchodci u vás nebudou nikoho obtěžovat těmi svými trapnými mp3 s Black Eyed Peas!
  • Ve firmě jste všichni do třiceti. Všichni jedete na Twitteru a Facebooku. Páprdové čtyřicátníci ať to na pohovoru ani nezkoušejí. Takoví důchodci u vás nebudou nikoho obtěžovat těmi svými trapnými CD s U2!
  • Ve firmě jste všichni do čtyřiceti. Dojíždíte ze satelitu a čtete hodně knížek. Páprdové padesátníci ať to na pohovoru ani nezkoušejí. Takoví důchodci u vás nebudou nikoho obtěžovat těmi svými trapnými LP s Peter, Paul and Mary!

Nebo:

  • Jsme parta nezkušených puberťáků a je nám tak dobře.
  • Nejsme schopni si vyndat hlavu ze zadku a zaměstnat někoho, kdo by nám mohl dát i jiný pohled na věc.
  • Neumíme vytěžit seniornější lidi se zkušenostmi.
  • Produkty, které tvoříme, jsou dělané mladými a pro mladé. Žádný jiný trh nás nezajímá.

Smíšený kolektiv

Starší neznamená zkušenější, mladší neznamená junior, ale smíšený téměř vždy znamená zdravější kolektiv s více různými zkušenostmi. A nejde jen o věk, přidejte si k tomu třeba pohlaví, původ, …a můžete jít dokonce ještě dál. Jak říká Lukáš Linhart (CTO ve firmě kde pracuji), a přednášel o tom třeba i na WebExpu, vyplácí se nám strategie hire for diversity, kde je diversity míněno i ve smyslu odlišných povah nebo různých prostředí, kterými vaši zaměstnanci v minulosti prošli. Pracovní kolektiv, kde máte správce i kolonizátory, ženy i muže, mladší i starší, lidi původně z volné nohy, z korporátu nebo z Open Source komunit, může být sice někdy možná až příliš silný koktejl z hlediska domluvy, ale o to víc se vyplatí té domluvě investovat čas. Výsledkem bude totiž něco promyšleného opravdu ze všech stran.

Oproti tomu si představte firmu plnou borců 20-25 let, kteří se potkali na stejné fakultě a po škole nebo po práci spolu chodí na florbal a na pivo. I kdyby si mysleli nevím jak, že spolu často nesouhlasí, že vedou dlouhé debaty a že díky tomu mají všechno podchycené a promyšlené, tak ve skutečnosti ani netuší, co to vůbec znamená nesouhlasit nebo mít jiný úhel pohledu. Z perspektivy opravdové diversity jsou jejich diskuse jenom malé poryvy větru během toho, co se neustále poplácávají po zádech. V jejich kolektivu žádná zajímavá kritika nebo opozice prostě nemá jak vzniknout.

Takže milé firmy, snažte se mít a nabízet smíšený kolektiv. Nabízet mladý je spíš ostuda. Že to nevíte v roce 2017 je smutné, čtenáři iDNES to ví už pět let a úřad ombudsmana čtyři. Neumíte-li si vůbec představit, jak může člověk nad 30 fungovat ve vaší mladé, dynamické firmě, koukněte se na tuhle příjemnou oddechovku s De Nirem. Mají ji pro ukrácení cesty v některých autobusech RegioJet (ale doporučuju si to teda užít spíš v páru).

Související

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
3 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
defectus

Před půl rokem jsem chvíli pracoval pro jeden startup v Mnichově, abych měl změnu. Prima parta kluků a nadšení pro věc velké, ale nakonec jsme se po 2 měsících rozešli. V inzerátu nic o mladém kolektivu nepsali, ale jak se ukázalo, když máte 5 mladých kluků hned po škole (startup zakládali při studiu) a dáte k nim jednoho taťku (to jako já), tak to také nefunguje. Z mého pohledu to co oni dělali bylo zmatené a hnané silou. Dělali od 7 od ráno tak do 7, 8 večera. Čistota kódu měla větší cenu než fungující kód.Denně se prováděl refactoring kódu, protože není čas dělat věci správně, ale je čas dělat věci dvakrát (v jejich případě n-krát). Zákazník byl pro ně jen taková zajímavá volitelná figurka, peníze totiž dostávali od investorů. Jim se zase nelíbilo, že jsem pomalý, a že jsem okamžitě nepochopil jejich aplikaci.

Takže, ono je asi jedno, co je v inzerátu. Buď je kolektiv už od začátku rozmanitý a snaží se z každého vydolovat to nejlepší, nebo ne, a pak to nezachrání žádný inzerát.

risototh

Velmi dobry clanok a musim suhlasit.

Ja ked som nastupoval do firmy, kde teraz pracujem, tak som bol a stale som tam najstarsi. Nemam formalne vzdelanie zo softveroveho inzinierstva, studoval som elektroniku. Na opacnej strane boli a su moji kolegovia. Vsetci vystudovali tu istu fakultu, vsetci boli a su priblizne rovnako stari a povacsinou sa aj poznali. Za tych par rokov som si vsimol, ze na vela problemov maju takmer identicke pohlady, kopa z nich je prave nadrilovanych z prednasok a cvik, ale bohuzial nie moc podlozenych praxou. Nikto z nich sa v podstate ani nikdy nezamyslal, ako jazyk (PHP), v ktorom kodia kazdy den, vlastne interne funguje a tym padom, ako sa da robit rychlejsi a efektivnejsi kod. (Na prkotinach je to jedno, ale operovat nad velkymi datasetmi alebo robit nieco algoritmicky narocne uz trocha optimalizacie predsa len potrebuje…)

Na druhu stranu, ja som uz nejaky ten piatok profesionalne v tejto oblasti posobil. Prakticky som mal za sebou uz tri podobne projekty a teda aj nejaku prax (vsetko zlozitejsie informacne systemy, nie prezentacne weby). Hrabal som sa aj hlbsie v databazach a to nie len v MySQL, optimalizoval query na performance, napisal manazment celkom rozsiahlej siete (pouziva sa dodnes), presiel si spravou serverov (robim „rekreacne“ dodnes – lebo dobry spravca nema co spravovat :D), nakodil par uletov v PHP (kniznice niekolkych low-level protokolov, od telnetu, DHCP serveru az po Modbus-TCP). Tieto ulety som robil, lebo ma to bavilo, bolo nam to na spravu a monitoring siete treba a posuvalo to moje hranice v PHP dalej, ovela dalej, nez si vacsina ludi pri PHP dokaze predstavit. V praci som im teda bol casto protipolom (za co som bol u niektorych proste nestravitelny). Niekedy som bol za zlozitejsie, ale robustnejsie riesenia, hlavne ked som uz vedel, ze pri „prvoplanovom“ sa dlho nezdrzime a najneskor do mesiaca pride poziadavka, pri ktorej budeme moct to prvoplanove zahodit nakomplet. A zase aj naopak, pri niektorych strasnych overkilloch som bol za jednoduchie riesenie, postavene na mieru. Proste dizajn je o kompromisoch a o hladani optimalneho riesenia. Robustneho tam kde sa da predpokladat, ze bude potrebne a lightweight tam, kde pripadna vymena zaberie zanedbatelny cas.

Samozrejme, nie vzdy som vyhral, nie vzdy som mal pravdu, ale viac hlav, viac pohladov na vec. Ja rad konzultujem svoje riesenia s kolegami, ale niektori kolegovci to naopak nemali radi. Je to skoda, pretoze pracujeme na jednom projekte. Niektore casti su potom doslova one-man-show. A zase zo skusenosti viem, ze tieto one-man-show su to najhorsie, co sa moze pri vyvoji softveru vyskytnut (a bez dokumentacie – nie je cas – je to este horsie). Su plne chyb, jak logickych, tak dizajnovych, casto neefektivne (malo praxe) a bus-factor tychto casti je rovny 1. Toto nas dobehlo, ked sa nas tim zmensil na menej ako polovicu a dodnes s tym zapasime. (Na druhu stranu sme si vyvinuli vdaka tomu vyborny skill v oblasti reverzneho inzinierstva a trasovania kodu :D).

Takze zmiesany tim, a najlepsie aj z roznych skol, mozno aj roznych studijnych zamerani, si myslim ze moze byt prospesnejsi, nez kamosi z jedneho rocnika.

No a kedze sa to tyka aj veku, tak mam 34, programujem tak od tretieho rocnika na zakladnej skole, PHP sa venujem uz 17. rok a asi 13 rokov ma to zivi…

StaráLopata

Tak Apiary.jo? Tak rewind a za půl roku napiš článek z pohledu zaměstnance v Oracle.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.