Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Neomezený webhosting na .CZ doméně včetně HTTPS, HTTP/2 a PHP 7

Neomezený webhosting na .CZ doméně včetně HTTPS, HTTP/2 a PHP 7

Články PR Články

Špatná konfigurace webového serveru, zastaralý SW, absence moderních technologií nebo přežité limity webhostingových služeb jsou nástrahy, se kterými se nechcete potýkat. Jak si vybrat správného hostera?

Výhodou je, že je dnes u řady hostingových firem k dispozici webhosting s neomezeným prostorem, a nemusíte si tedy dělat starosti s tím, kolik místa váš projekt zabere. Ale obsahuje takový hosting i vše ostatní, co vaše aplikace potřebuje?

U ACTIVE 24 (www.active24.cz) jsou nedílnou součástí neomezeného hostingu na Linux platformě také:

  • HTTPS – zabezpečená varianta webu se samoobslužnou aktualizací certifikátů
  • SPDY resp. HTTP/2 – rychlejší načítání stránek zejména na mobilních zařízeních
  • Poslední produkční verze PHP řady 5.6 s možností snadného přepnutí na vývojovou verzi 7.0 nebo starší verze 5.5 a 5.4 – verze jsou aktualizovány obratem po vydání na php.net a o jejich dostupnosti se můžete vždy přesvědčit na http://verze.active24.cz/
  • Automatická instalace oblíbených redakčních systémů – hosting se zřizuje již s předinstalovaným WordPressem, Joomlou, Drupalem, osCommerce či phpBB
  • Pravidelné zálohování dat do geograficky odlehlé lokality
  • Ve variantě pro zřizování více virtulhostů lze provozovat pět nebo deset různých webových projektů, volné virtualhosty je možné využít jako develové prostředí, kde se dají testovat nové verze webu na shodné konfiguraci serveru, případně i s jinou vybranou verzí PHP

Doménové jméno

Neméně důležitý je pro webový projekt výběr vhodné domény. Provozování webu na vlastní doméně dává jeho majiteli jistotu, že jej zákazníci najdou vždy na stejné adrese, a to i v případě, že se přestěhuje k jinému poskytovateli hostingu. Totéž platí pro e-mailové adresy. Dokonce i freemailové služby dnes umožňují propojení schránky s vlastní doménou.

Nejrozšířenější doménou v České republice je národní doména. Při vyhledávání informací čeští uživatelé Internetu upřednostňují právě domény s koncovkou .cz. Výběr domény pro jakýkoli internetový projekt by tedy měl toto uživatelské chování respektovat. Nové doménové jméno je zaregistrováno ihned po přijetí jeho úhrady např. platební kartou a u ACTIVE 24 je zároveň zabezpečeno technologií DNSSEC. Nejtěžší na celém procesu tak bývá volba toho správného jména. Cena .CZ domény je velice příznivá, proto je zcela běžné pro jeden projekt registrovat doménových jmen více, aby se zamezilo problémům, kdy zákazníci zadávají URL adresu např. jednou s pomlčkou a podruhé bez ní. Případně aby se nestalo, že podobná doména padne do rukou konkurence.

Hosting pro náročné

Pro větší projekty nebo webdesignerská studia nabízí ACTIVE 24 virtuální managed servery, kde lze hostovat neomezené množství webových projektů (nové se snadno zakládají přes webovou administraci), a ty mají vyhrazený výkon serveru jen pro sebe.

Na VMS serverech je standardně dostupný např. verzovací systém GIT a je možné nastavit individuální konfiguraci serveru.

Pro nejnáročnější zákazníky jsou k dispozici servery na míru, které si můžete sestavit online  ve webovém konfigurátoru. SW vybavení a konfiguraci pak zákazník ladí přímo s administrátory společnosti.

Technická úroveň poskytovatele webhostingu

Pro webové prezentace je samozřejmě klíčový vysoký up-time, dobrá dostupnost z celého světa a celkově technická úroveň poskytovatele hostingu. Pozitivně se projeví, když hoster nešetří na hardware ani infrastruktuře. V ACTIVE 24 provozují služby zásadně na značkových serverech v datovém centru, které odpovídá standardu TIER III. Veškeré služby jsou nepřetržitě monitorovány a v režimu 24/7/365 je k dispozici i zákaznická podpora.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.