Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Pošlete Zdroják do Kindlu a další jarní novinky

Pošlete Zdroják do Kindlu a další jarní novinky

Články Různé

Ač to na jaro při pohledu z okna zrovna nevypadá, máme tu přehled jarních novinek na Zdrojáku. Pošlete si články do svého Kindlu. Lepší čtení z mobilů. Pryč s rušivými tlačítky. Font plný ikonek a další. P.S.: Pochvaluje si už i David Grudl.

Nálepky:

Od spuštění nového Zdrojáku uplynuly téměř dva měsíce a my pro vás připravili několik novinek. Doufáme, že vás aspoň některé z nich potěší.

Kindle it

Tou první je snadné odeslání článků do vašeho Kindlu. Pokud se vám nějaký článek líbí a chcete si ho v klidu přečíst třeba cestou vlakem na Kindlu, hned pod článkem najdete tlačítko Kindle, které ho do vašeho Kindlu odešle.

Na Kindlu se čtou články velmi dobře, převede se vše včetně obrázků. Pokud byste ale náhodou měli s nějakým článkem problém, dejte nám určitě vědět.

Kindle

Vylepšené mobilní zobrazení

Mobilní zobrazení Zdrojáku jsme výrazně učesali, minimalizovali jsme, co se dalo, jak si můžete na obrázku všimnout, článek začíná hned na první obrazovce a nemusíte pro něj nikam scrollovat.

Mobile Zdrojak

I David Grudl, který se ve své UX přednášce na konferenci Devel.cz 2013 zaměřil na výčet chyb nového Zdrojáku, mj. právě na nevhodnou mobilní verzi, si nyní pochvaluje, jak se mu ten Zdroják pěkně čte a jací že jsou ti hoši na Zdrojáku šikovní, že to dle jeho rad tak pěkně opravili. Takže děkujeme Davide a těšíme se na další UX přednášku!

Tlačítka zelenější

Dalším problémem uživatelů bylo najít tlačítko pro zobrazení všech komentářů. To je teď výrazně zelené a snad již snadno nalezitelné. Drobnost, ale potěší. A zde opět děkujeme Davidu Grudlovi.

Sem nebudu přikládat obrázek, zkuste tlačítko nalézt bez něj…

Povedlo se? Tak je vše v pořádku.

Ikonky z fontu

A nyní něco technického. Pro zobrazení řady malých obrázků nyní používáme vygenerovaný ikonkový font fontello, viz fontello.css. Ano, i pro tyhle obrázky, které jsou nyní vektorové:

Sdíleníčko

Pokud se vám tenhle přístup líbí, zkuste Fontello sami.

Pryč s fuj tlačítky

Z titulky zmizela tlačítka sociálních sítí, na které jste si bez výjimky stěžovali a měli jste pravdu. Místo nich zobrazujeme číselný ukazatel počtu sdílení, tj. jakýsi ukazatel popularity článku. Do budoucna plánujeme vytvořit žebříček, takže bude snadné např. najít, které články v tom a tom měsíci byly ty nejpopulárnější. Pokud jste nějakou dobu nestíhali Zdroják pravidelně sledovat, ušetří vám to kupu času.

Stávající zobrazení není ještě finální, ale protože je lepší, než byla ona křiklavá původní tlačítka, tak jsme se rozhodli ho nasadit už v této podobě.

Závěr

To není zdaleka vše, opravili jsme ještě několik desítek drobností, které vám mají Zdroják zpříjemnit. A abychom neděkovali stále jen Davidovi, děkujeme i vám všem ostatním, několik desítek z vás mi posílalo připomínky horem i dolem.

Vážně díky! Na některé se dostalo, na jiné se podíváme zase příště, nebojte.

Pokud máte zájem se na obsahu Zdrojáku podílet, pokud chcete napsat článek, napište nám do redakce na adresu redakce@zdrojak.cz.

Sledujte nás na sociálních sítích (Twitter, Facebook, Google+), kde můžete najít další obsah, na který už nezbylo na našem webu místo.

Ještě jednou díky vám všem a zachovejte nám svou kritiku i přízeň.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
18 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Srigi

Martine dobra praca. Chvilu to trvalo, ale zlepsenieje vyrazne. Ak mozem pridam zopar postrehov:
– tlacidlo panacika v mobilnej verzii (vedla tlacidla menu) neraguje na iPhone (iOS 6)
– v mobilnej verzii sa na hompage nezobrazuje pocet komentarov pri jednotlivych clankoch
– zvolena farebna schema pismo=>#000, pozadie=>#fff je velmi agresivna, hlavne v noci je to sialena zataz na oci. Prihovaral by som sa za zmiernenie kontrastu na oboch stranach.

Timy

Změny chválím :-). Ale jedna věc mě pořád vytáčí — na rozdíl od „sesterských” webů typu Root, Lupa… nebo klidně i Živě máte odkaz „zobrazit všechny komentáře” vlevo, zatímco ostatní ho mají vpravo. Naprosto při každé návštěvě Zdrojáku mířím s kurzorem vpravo 8-)

Srigi

+1, dodnes som si na to na Zdrojaku nezvykol.

Matej Chrenko

Mne tie tlačítka na zdieľanie nefungujú, pretože z FB tlačítka „vybieha“ nejaký div, ktorý prekrývostatné. Takže ich vidím, ale nedá sa na ne kliknúť. Chrome 25.0.1364.172 m

Michal

Nějak nevím, jak použít tlačítko Kindle – nefunguje mi (Linux, Chrome 26). Myslel jsem, že v profilu si nastavím můj „Kindle“ email (který je podle mně nutný), tuto možnost jsem ale nenašel. Díky předem za opravu (či návod k použití ;)

Roman Veselý

V Opere tie veľké farebné sociálne tlačítka nemajú vycentrované ikony ;)

NN

všetko čo mi vadilo je opravené, ďakujem!

viforeg

Špatně se mně zobrazují informace o přečtených komentářích (zdroják si prohlížím jako přihlášený):
– na homepage se u všech komentářů zobrazí hvězdička, i když už jsem všechny komentáře četl – občas pomůže refresh
– někdy se po kliknutí na odkaz s počtem komentářů (např. 12/2) zobrazí komentáře a u všech je NEW
– odkaz na komentáře (např. 12/2) vede vždy na první komentář – bylo by možné udělat dva odkazy, kde 12 by vedlo na první komentář a 2 na první nepřečtený?
– chybí mně funkce starého zdrojáku (a rootu) pro pohyb mezi nepřečtenými komentáři (klávesy „n“ a „p“)

Srigi

+1 k navrhom.

Takisto aj ja mam ten bug s oznacenim „new“ pri vsetkych komentaroch. Diskusia je tak takmer nepouzitelna, nemam chut kazdy den citat odznova, ked neviem kde pribudla reakcia.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.