Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Proč se vyplatí věnovat se své kariéře a nenechávat to na personální agentury?

Proč se vyplatí věnovat se své kariéře a nenechávat to na personální agentury?

Články PR Články

Úplně každý z nás se vždycky může profesně posunout dál. Platově, znalostmi, odborností a kolektivem lidí kolem sebe. Ale profesní štěstí nechodí samo od sebe. Proč má smysl starat se o vlastní kariéru? A proč má smysl navštívit veletrh práce pro programátory Jobs Dev?

Dvě a více podmínek spokojeného zaměstnance

Na to, abyste byli ve své práci spokojeni, se musí sejít hodně proměnných – plat, kolektiv, DNA firmy, zajímavé pracovní projekty, váš osobní i odborný rozvoj a další. Chybí-li zaměstnanci při jeho práci dvě a více z těchto proměnných, spokojenost nepřichází a nepřichází…. Buďme upřímní, nikdy není tak špatně, aby s tím nešlo něco udělat. Vždycky se zaměstnanec sám může postarat o to, aby si polepšil odborně, finančně a tak dále. Návod pro váš vlastní kariérní posun vám ale nikdo nedá, a personální agentury už vůbec. Jak tedy zjistit, jak si stojíte trhu práce ve vašem oboru? Jak jste na tom s odborností v porovnání s kolegy, s platem, benefity a rozvojem? Která firma je pro vás ta nejlepší?

Udělejte první krok na veletrhu práce Jobs Dev

Na spoustu podobných otázek najdete odpovědi na akcích, jako je veletrh práce pro programátory Jobs Dev. Co všechno vám veletrh může dát? Zjistíte, jak si stojí na trhu práce v tomto oboru, ujasníte si, kolik byste mohli vydělávat, zjistíte, jestli by o vás stály TOP firmy u nás, ověříte si, jestli máte dostatek zkušeností. Kromě toho poznáte i ostatní programátory nebo celé programátorské komunity.

Nečekejte na spásu, čapněte kariéru do vlastních rukou

Buď můžete čekat, až vás někdy někdo osloví. Zpravidla to ale spíše budou HR a personální agentury. Pak je ale pravděpodobné, že k vám touto cestou doputuje v lepším případě zdánlivě zajímavá nabídka práce, z níž se vyklube zase jen průměrné zaměstnání, které vás moc neuspokojí. V tom horším případě to bude zcela nerelevantní nabídka, navíc několikrát týdně, a kdo z vás by to chtěl.

Nebo může začít volit směr a cestu vaší kariéry vy sami a aktivně se zajímat o své možnosti a hlavně příležitosti (A nemyslíme tím zrovna čtení inzerátů na inzertních portálech). Protože i v kariéře platí, že štěstí je setkání příležitosti s vaší připraveností.

Jobs Dev – veletrh práce pro programátory

Neztrácejte drahocenný čas a navštivte raději místo, jako je veletrh Jobs Dev. Sami si tu obejdete firmy, které vás zajímají a k nimž byste se jinak těžko dostávali. Popovídáte si s jejich vlastními programátory a ne s HR specialisty, kteří toho o dané práci vědí jen pramálo. Zjistíte, jací lidé ve firmě pracují, na jakých projektech, za jakých podmínek. Bez nudných a zdlouhavých pohovorů, bez složitého shánění kontaktů, vše v jeden den a na jednom místě.

K tomu připočítejte ještě řadu odborných přednášek a několik soutěží v programování.

Partneři veletrhu Jobs Dev 2017

Hlavními partnery veletrhu jsou firmy EmbedIT, specialista na IT řešení pro finanční sektor, a Spaceknow, startup ze Sillicon Valey, který se zaměřuje na analytické systémy pro komerční i vládní sektor (jejich krédem je přinést transparentnost do globální ekonomiky). Dalším partnerem veletrhu je technologická společnost EPAM systems a eMan, která se zaměřuje  na vývoj mobilních aplikací.

Komunitními a programovými partnery jsou CZ HUG, Pyvec.org, Vzhurudolu.cz a .NETcollege.

Jobs Dev 2017
Sobota 27. května, 8:00–18:00
Praha, Fakulta architektury ČVUT
Vstupné zdarma po registraci na webu
www.jobsdev.cz

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.