Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Registrujte se na WordCamp Praha 2018

Registrujte se na WordCamp Praha 2018

Články PR Články

Již popáté pořádá česká WordPress komunita největší akci v Česku, WordCamp Praha 2018. V sobotu 24. února jsme připraveni přivítat v prostorách VŠE Praha až 500 účastníků – tajně doufáme, že pokoříme loňský rekord návštěvnosti.

Česká WordPress komunita pořádá již pátý ročník WordCamp Praha 2018. V sobotu 24. února v prostorách VŠE Praha.

Historie a filozofie WordCampu

Tradice vznikla v roce 2006 a od té doby se celosvětově uskutečnilo již 796 WordCampů, na 6 kontinentech, v 65 zemích a 69 městech. V Česku se konal první WordCamp 22. února 2014 v Praze. Od té doby pak každý rok v únoru. Vloni se poprvé konaly WordCampy dva, v únoru v Praze a v říjnu v Brně.

WordCamp je akce, kterou pořádají dobrovolníci a fanoušci pro ostatní. Nejde o výdělečnou konferenci, cílem je setkávání, sdílení a seznámení s novinkami kolem WordPress.

Tradičně je WordCamp rozdělen na dvě sekce:

  1. pro uživatele
  2. pro vývojáře

Na co se můžete těšit

Letos je na programu celkem 10 přednášek, 6 případových studií a 6 workshopů. Po celodenním soustředění a vypětí pak následuje after party. Pro uživatele bude jistě zajímavá přednáška o GDPR nebo „Čeho se vyvarovat u výběru prémiových šablon“. Developery by zase mělo zajímat dění kolem nového editoru Gutenberg, jak zase pokročil VersionPress a nebo něco kolem frameworků. Z případových studií bude zajímavé si poslechnout například jak WordPress používá jedna z největších organizací u nás, skaut.cz. Kdo si bude vybírat na který workshop jít, nebude to mít lehké.

Závěr

Přijďte, nebudete litovat. V ceně vstupenky dostanete nejen mnoho užitečných informací, unikátní tričko, občerstvení a spoustu propagačních materiálů, ale setkáte se také s dalšími uživateli, fanoušky a vyvojáři. O potkávání jde především.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.