Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Výhody online podnikání v cloudu

Výhody online podnikání v cloudu

Články PR Články

Cloud hosting – platforma, na které v současnosti funguje stále více online obchodů, firem, startupů, ale i jednotlivců. Ať už jsou to startupy nebo větší společnosti, všechny těží z výhod tohoto nového typu webhostingu. Málokterá služba totiž dokáže, zejména zpočátku, výrazně snížit náklady na provoz webu v takové míře.

Nálepky:

Cloud hosting – platforma na které v současnosti funguje stále více online obchodů, firem, startupů, ale i jednotlivců. Ať už jsou to startupy nebo větší společnosti, všechny těží z výhod tohoto nového typu webhostingu. Málokterá služba totiž dokáže, zejména zpočátku, výrazně snížit náklady na provoz webu v takové míře. Je to i díky její transparentnosti a škálovatelnosti. Cloud hosting umožňuje podrobně sledovat využití zdrojů a právě jejich spotřeba je jediným a hlavním měřítkem pro náklady za využívání cloudu. To se stává bezesporu bezkonkurenční výhodou pro startupy, nové projekty i firmy vstupující na trh a do světa online businessu, které potřebují zpočátku udržet minimální vstupní investice. Začínající firmy a startupy mají tedy při využití cloudových služeb minimální pořizovací náklady. Přitom pokud bude mít projekt v budoucnu úspěch, cloud je schopný pružně reagovat a růst spolu s ním, aniž by firma musela hledat nové řešení odpovídající zvýšeným nárokům. Cloud hosting tak svým klientům šetří čas, který by ztratili s novým nastavováním parametrů vzhledem k neustále měnícímu se provozu webového projektu. Navíc umožňuje vysokorychlostní přístup a optimální výkon bez ohledu na fyzickou zeměpisnou polohu.

Mezi nejsilnější lákadla pro ty, co využívají cloud hosting v oblasti online podnikání a poskytování služeb, je, že nehrozí nedostupnost služby, dokáže pružně reagovat na požadavky provozovatele stránek a je transparentní. Pokud je cloudová infrastruktura dobře navržena, riziko výpadku je prakticky nulové a spolehlivost ruku v ruce s bezpečností dosahuje oproti běžným službám vysokého procenta. Právě výpadky služby na straně poskytovatele jsou jedním z nejproblematičtějších aspektů, které k hostingu patří. Každý, byť malý výpadek může přinést e-businessu dočasné omezení v dostupnosti služeb. To může vést k nemalým ztrátám, zvláště pokud firma hostuje informace či služby, které jsou kritické pro podnikání a potřebuje mít pro zákazníky nebo partnery nepřetržitý přístup. V případě cloudu je minimální pravděpodobnost, že něco takového nastane. Neomezenost je hlavní zárukou toho, že jsou minimalizovány možné body selhání týkající se stabilního běhu internetových projektů a vztahuje se na výkon i prostor.

Jedním z předních poskytovatelů cloud hostingu, který splňuje vysoké požadavky na spolehlivost a kvalitu je služba WEBCLOUD.CZ od společnosti IGNUM. Jedná se o poměrně nově zavedený hosting, který funguje na uvedených principech. Tento typ služby se nepředplácí na rok dopředu, jak bývá u klasického hostingu zvykem, ale vkládá se depozit, ze kterého je následně každý den stržena určitá částka za spotřebu zdrojů – konkrétně využití prostor, přenos dat a využití CPU.

Cloud hosting je jako každá nová služba neustále ve stádiu vývoje a zlepšování. Ve světě se však ukázal jako velmi osvědčený způsob jak reagovat na dynamické prostředí internetu. Vstup tohoto webhostingu na český trh je významným krokem k modernímu způsobu využití služeb pro provoz webových stránek, aplikací a jiných online projektů.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.