Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Vyvíjejte technologie pro celý svět. Siemens dává příležitost

Vyvíjejte technologie pro celý svět. Siemens dává příležitost

Články PR Články

Český Siemens je jednou z největších technologických firem u nás a nyní rozšiřuje své vývojové a konstrukční centrum. To dodává svá řešení do celého světa.

Prestižní vývojové a konstrukční centrum v Praze a Brně vyvíjí softwarová řešení, hardwarové produkty a prototypy pro průmyslové obory, infrastrukturu a dopravu. Centrum se nyní výrazně rozrůstá: „Nabíráme desítky nových lidí jak na juniorní, tak seniorní pozice. Nabízíme i vysoce kvalifikované pozice vedoucích projektů, vývojářů hardware, embedded software atd., takže je z čeho vybírat,“ říká Vladimír Kulla, šéf Vývojového a konstrukčního centra Siemens v Česku.

Noví zaměstnanci se navíc mohou těšit i na nástupní bonus 50 tisíc, pokud ve firmě zůstanou.

A jak se ve společnosti Siemens pracuje? Na to jsme se zeptali vývojáře Iva:

Pracuješ tu přes sedm let. Jak bys svou zkušenost popsal?

Na práci v Siemens oceňuji viditelnou možnost kariérního růstu. Vlastně hned o začátku jsem cítil velkou volnost a současně zodpovědnost. Ta, myslím si, lidi hodně motivuje. Dostal jsem projekt pro zákazníka, který jsem si vedl od začátku do konce. Samozřejmě i zde, jako všude, funguje systém kontroly, ale určitě to není tak, že by vám bez jakéhokoliv kontextu dal nadřízený práci stylem, udělej tohle a pak zase tohle. Vyhovuje mi i souvislé vedení projektů, které mám na starost. Později jsem se přesunul z Brna do Prahy a zde vedu tým 13 lidí, což je velká příležitost. Navíc mám i možnost dalšího vzdělávání v tzv. manažerských soft skills.

Co tě na práci baví?

Hned bez přemýšlení mě napadnou slova: Volnost. Zodpovědnost. Stabilita. Práce, která má smysl. Neformální „cool“ prostředí. A velmi dobrý tým. Oceňuji na svých šéfech to, že mezi námi necítím příliš velké bariéry. Kdykoliv mohu požádat o brainstorming, radu, support, vždy mám dveře otevřené. Baví mě také cestování. Zhruba každý měsíc jezdím na centrálu v německém Erlangenu, kde se opět učím nové věci od zahraničních kolegů. Celkově musím říct, že jsem opravdu hrdý, že pracuji pro Siemens. Vše tady má svůj zavedený systém, který kvalitně funguje. V týmu se držíme hesla, jehož autorem je náš šéf, Vladimír Kulla „We will find a way or make one“ To si myslím, že je opravdu dobrá myšlenka, která naši práci tady vystihuje.

Více informací naleznete na http://siemensvyvojar.cz/

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.