Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » WebExpo Prague 2011

WebExpo Prague 2011

Články Různé

Do svých kalendářů si už teď můžete zapsat datum 22. až 24. září 2011 jako termín pořádání konference WebExpo Prague 2011. Ve čtvrtek 22. září se konají workshopy, v pátek a sobotu probíhají hlavní konferenční dny.

Nálepky:

Konference WebExpo se za tři roky na půdě Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity rozrostla ze čtyř set návštěvníků na téměř tisícovku! Spolupráce s Katedrou informačních technologií byla velmi dobrá a přátelská a i touto formou bychom jim rádi poděkovali za spolupráci na předchozích třech ročnících konference. Fakultu vám rozhodně můžeme doporučit pro společné projekty!

Jak už ale dávají předchozí slova tušit, stěhujeme se. Nejen že WebExpo přerostlo pohodlnou kapacitu původních prostor, ale zároveň také chceme, aby se všechny části konference konaly pod jednou střechou a akce tak umožňovala ještě více potkávání a komunikace mezi účastníky. Proto jsme se rozhodli pro změnu místa.

Letošní ročník konference WebExpo se bude konat ve spolupráci s Fakultou informatiky a statistiky VŠE v Praze na Žižkově. Věříme, že nové prostory budou pro akci dostatečně velké a reprezentativní a rádi bychom v nich vám všem ve spolupráci s VŠE vytvořili přinejmenším stejně příjemnou, neformální a inspirativní atmosféru jako v minulých ročnících.

Zveřejnění prvních přednášejících a také možnost zakoupit vstupenky plánujeme v průběhu června 2011.

Program konference

WebExpo Prague 2011 bude mít tři hlavní programové sekce. Každou sekci má na starost jeden programový ředitel a už nyní se můžete podívat na stručný přehled hlavních témat.

Development sekce

JakubGarantem této sekce je Jakub Nešetřil, bývalý Product Manager v GoodData. Se svým startupem apiary.io se nyní účastní programu v technologickém inkubátoru Springboard ve Velké Británii.
Kontakt: jakub@webexpo.net

Hlavní letošní témata pro sekci Development jsou:

  • mobilní web vs. nativní mobilní aplikace,
  • javascript na webu ve všech formách,
  • nové trendy v backend jazycích.

Design sekce

Ondrej

Tuto sekci vede Ondřej Válka, interakční designér na volné noze, který nedávno skončil studijní pobyt ve Velké Británii.
Kontakt: ondrej@webexpo­.net

Letošní témata Design sekce se zaměří na méně známé či pokročilé obory webdesignu, jako například:

  • co je skutečný user experience design,
  • jak na mobilní web prakticky,
  • typografie a písma na Webu očima jejich kmotrů,
  • content strategy a art direction na Webu.

Business sekce

Michal

Programového manažera business sekce Michala Berga znáte jako pořadatele dvou ročníků úspěšného vsetínského Barcampu nebo spolumajitele internetové společnosti eSports.cz.
Kontakt: michal@webexpo­.net

Témata sekce Business se budou týkat zejména těchto oblastí:

  • české a slovenské zkušenosti z USA (nejen ze Silicon Valley),
  • marketing úspěšných internetových projektů,
  • jak správně stanovit cenu – své služby i své firmy,
  • startup scéna v roce 2011.

Program konference

Jste odborníci na aktuální témata pro webové vývojáře, designéry nebo podnikatele? Chtěli byste svoje znalosti předat ostatním na letošní konferenci WebExpo? Pošlete stručný obsah vaší přednášky a odkaz, kde se o vás dozvíme více, konkrétnímu programovému řediteli (viz kontakty výše). Pro WebExpo hledáme přednášky vysoce praktické nebo inspirativní, případně kombinace obojího. Délka vašich přednášek by se měla vejít do rozmezí 15 až 45 minut, výjimečně déle.

Zdroj: WebExpo newsletter

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.