Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Zveme vás na konferenci UX z praxe – Od uxáků pro uxáky

Zveme vás na konferenci UX z praxe – Od uxáků pro uxáky

Články PR Články

Konference UX z praxe je akce zaměřená na pokročilé UX designéry, kteří se profesně oboru UX věnují alespoň 2 až 4 roky. Pro ně si za cíl stanovila posun v jejich odbornosti nabídnutím praktických zkušeností v oboru od pečlivě vybraných řečníků.

Nálepky:

Konference se koná 14. června v Praze v konferenčních prostorách OK System.

Konference se řídí třemi hlavními prioritami:

Vysoká odbornost a velice úzká zaměřenost. Cílovou skupinou není každý, koho zajímá téma User Experience, ale profesionál, který se oboru věnuje již několik let. Konference UX z praxe má tak ambice dostat všechny UX profesionály v jeden den na jedno místo.

Tomu odpovídá i odbornost obsahu. Nenajdete zde žádnou přednášku pro začátečníky nebo snad i pro širokou veřejnost. Témata přednášek jsou zaměřená na úzké pod obory UX jako interakční design, uživatelský výzkum a zčásti i na inovace v designovém procesu. Přednášky jsou pak vysoce praktické a těží ze skutečnosti, že řečníci se činnost, o které přednášejí, zabývají opravdu do hloubky a prakticky každý den.

Druhou prioritou jsou řečníci s praktickou zkušeností. Konference si vybírá zcela neznámá jména jen z České republiky a vyhýbá se zaběhnutým hvězdám. Chceme přinést účastníkům zcela unikátní obsah, který ještě nikde jinde neslyšeli. Zároveň chceme umožnit mezi komunitou sdílení opravdu top znalostí a zkušeností, které mají zpravidla jen špičkový specialisti, kteří na konferencích skoro nepřednáší.

Většina řečníků je z velkých známých firem, kde se UX věnují celé týmy a je zde velice vysoká odbornost. Na konferenci tak vystoupí lidé z firem jako GoodData, LMC, 2FRESH, GE Money, TopMonks nebo Alza.cz.

Třetí prioritou je přínosnost pro účastníky. Obsah musí být hlavně praktický, aby byl užitečný. Konference nemá klasický model, kdy se za možnost přednášet platí. Naopak vybírá v první řadě kvalitní obsah a podle něj oslovuje odborníky, kteří o něm něco vědí.

Vstupenku na akci koupíte na webu UXZ.cz, do konce května platí zlevněná cena.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.