Přejít k navigační liště

Zdroják » Zprávičky » 6953 důvodů, proč hostovat jQuery u Google

6953 důvodů, proč hostovat jQuery u Google

Zprávičky JavaScript, Různé

možnosti využití hostovaných JS knihoven ve velkých CDN jsme už psali. Dave Ward v článku 6,953 reasons why I still let Google host jQuery for me popisuje test, který si dělal, a kterým ověřoval, jestli jedno z tvrzení, používané jako argument pro toto hostování („prohlížeč může využít mnohem líp cachování, protože se načítá fyzicky tentýž soubor z jednoho umístění na různých webech“) opravdu platí. Zkoumal nejnavštěvovanější webové servery a počítal, zda využívají tyto knihovny a jak.

Jaké máte vy zkušenosti s tímto způsobem hostování? Přispějte v diskusi.

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
7 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThomixCZ

Tohle je opravdu nesmysl. Takto se spolehat na druhou stranu je blahove a doplatili jsme na to. Google mel problem s konektivitou a vsechny nase weby co pouzivali jquery z google se zacali nacitat az 20sekund.

architekt_

Jestli to spíš nebyl problém s Vaší konektivitou…

Čelo

Osobně mám podobnou zkušenost. Nasadil jsem, nedělalo to dobrotu.

ThomixCZ

Dobře potom měl zákazník v Praze stejný problém jak u nás na Moravě. Ostatně je to problém, který nedělá dobrou vizitku a špatně se vysvětluje BFU. Spoléhat se na 100% dostupnost knihovny je nesmysl!!!

František Kučera

+1 nesmí se zapomínat, že je to služba zadarmo a bez jakékoli záruky.

Aleš Roubíček

Vzhledem k tomu, že podstatnou částí Tropu jsou mapy od Googlu, nemám problém s tím tahat z jejich CDN i jQuery a jQuery UI.

cerw

Google ma problemy s konektivitou? to je dost funy :) U 90% verejnych problemu jedine CDN hosting, nikdy sem stim problem nemel, a az bude google down, tak budu mit asi jiny starosti :)

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.