Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » První ročník GeeCON Prague proběhne již v říjnu!

První ročník GeeCON Prague proběhne již v říjnu!

Články PR Články

Snili jste o tom, že jednou budete moci navštívit v České republice pořádnou vývojářskou konferenci o Javě a dalších technologiích? Třeba známou vývojářskou konferenci GeeCON? Tento sen se už na podzim stane skutečností. 23.-24. října se bude v Praze konat první ročník této výjimečné akce, která má v sousedním Polsku již několikaletou tradici. IT publikum z řad vývojářů získává unikátní příležitost shlédnout všechny zajímavé přednášky přímo u nás doma.

Mateřský polský GeeCON má za sebou již šest úspěšných ročníků, kdy se rájem vývojářů stávala střídavě města Krakow a Poznaň. Dvoudenní konference se postupem času rozrostla i díky velkému zájmu samotných řečníků na třídenní, z počátečních 350 účastníků je dnes rovná tisícovka.

Jelikož je pražský ročník první svého druhu, jsou pořadatelé sami zvědaví, kolik nadšenců do platformy Java, dynamických jazyků Scala, Clojure, Ruby či Groovy, běžících na Java Virtual Machine, nakonec do Prahy dorazí. Účastníci jsou očekáváni nejen z Česka, ale také z Německa, Rakouska, Maďarska a okolních států.

Česko do jisté míry převezme osvědčený recept z Polska, konference se proto bude konat v prostředí multikina na Černém Mostě a nabídne účastníkům první den tři, druhý čtyři paralelní přednáškové programy. Mezi přednášejícími naleznete slavná jména z celého světa – od Java vývojářů na volné noze, přes vyznavače open source, experty na dynamické jazyky, až po významné představitele velkých softwarových firem. Největšími esy, na která se můžete na přednáškovém mole těšit, jsou například Bruce Eckel, Oliver Gierke či Neal Ford a další.

Program konference bude skutečně pestrý. Gerrit Grunwald (JavaOne Rock Star 2013 a Java Champion) přichází s přednáškou: “Catch me if you can” – Java on wearables” Gerrit bude mluvit především o tom, jak využít možností chytrých hodinek a dalších zařízení, např. s využitím různých běžně dostupných sensorů použitých třeba jako doplněk oblečení. V další přednášce: “Whoop! Where did my architecture go?” se bude věnovat tématu architektury projektu a jak se vyhnout velmi “bolestivým” přehmatům hned na začátku.

Neal Ford vystoupí s přednáškou “Functional Thinking in Java 8, Clojure, Groovy and Scala”. Vysvětlí nejen základy funkcionálního uvažování, ale především ukáže, jak lehce přepínat mezi rovinami dynamických jazyků, funkcionálního přístupu a tradičního OOP.

Konferenci doplňují čtyři workshopy. Bruce Eckel bude organizovat workshop Open Spaces – pokud chcete vyzkoušet a zažít budování samo-organizujících týmů nebo prostě nevěříte, že to jde, přijďte to zkusit. Raoul-Gabriel Urma přichází s workshopem “Java 8 Workshop”, jestliže chcete crash course na novinky v Javě 8 a vyzkoušet si např. možnosti paralelizace, které Java 8 přináší, je tento workshop přesně pro vás. Ted Neward pořádá workshop Architecural Katas, pokud nejste zvyklí nechávát architekturu na těch ostatních, můžete si vyzkoušet, jak trénovat svůj architektonický cit. A v neposlední řadě Juraj Michálek pořádá workshop pro všechny, kteří se chtějí naučit buildovat v Gradle.

Nenechte si ujít první ročník této programátorské konference, která si klade za cíl především vytvářet, stmelit a vzdělávat JAVA komunitu. Registrace je dostupná na www.geecon.cz. Těšíme se na viděnou v Praze!

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.