Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Konference Junior Internet představí mladou internetovou elitu ze zemí Višegrádu

Konference Junior Internet představí mladou internetovou elitu ze zemí Višegrádu

Články Různé, Tiskové zprávy

[Praha, 23. 3. 2009] V sobotu 28. března 2009 v Praze proběhne 10. ročník konference Junior Internet určené talentovaným mladým lidem se zájmem o Internet. Budou zde vyhlášeny výsledky internetových soutěží, do kterých se v ČR přihlásilo celkem 379 prací, a představeny vítězné práce mladých lidí. Prezentovat se budou rovněž vítězové z Maďarska, Polska a Slovenska. Projekt Junior Internet se snaží být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi.

Do 15. února 2009 se mohli talentovaní mladí lidé do 18 let hlásit se svými webovými stránkami, grafickými pracemi a eseji na téma Internetu do soutěží projektu Junior Internet. Celkem organizátoři obdrželi 379 přihlášek.

V rámci 10. ročníku Junior Internetu byly vyhlášeny celkem 4 soutěže:

  • JuniorWeb – soutěž webových stránek a internetových projektů, 207 přihlášených pra­cí
  • JuniorDesign – soutěž designů a grafických návrhů, 74 přihlášených pra­cí
  • JuniorText – soutěž textů na téma „Moje vize Internetu v roce 2020“, 87 přihlášených pra­cí
  • JuniorErb – soutěž webových stránek pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou správu, 11 přihlášených pra­cí

Vyhlášena byla také speciální Aukro cena pro webové stránky s významným přínosem pro uživatele Internetu, jejíž vítěz si odnese částku 20 000 Kč. „Aukro.cz podporuje podnikavé mladé lidi, kteří vytvářejí vlastní internetové projekty, proto jsme se rozhodli vyhlásit speciální cenu a jejímu vítězi poskytnout finance na další rozvoj projektu,“ říká Oto Obdržálek, marketingový manažer ze společnosti Aukro, která je generálním partnerem projektu Junior Internet.

Všichni účastníci soutěží byli pozváni na konferenci Junior Internet, která proběhne v sobotu 28. března 2009 od 10 do 16.30 hodin na Fakultě humanitních studií UK, U Kříže 8, Praha 5 – Jinonice. Budou zde vyhlášeny výsledky internetových soutěží. Jejich vítězové získají kromě hodnotných cen (finanční odměny, notebooky, profesionální software, knihy, atd.) také příležitost představit svůj projekt na konferenci. Kromě prezentací vítězů budou připraveny i zajímavé tematické přednášky, diskuse a soutěže. Účastníci se dozví např. o vytváření rich internet aplikací, mobilních platbách za služby, o použitelnosti aplikací či plánování a realizaci projektů.

Prezentovat se nebudou jen čeští vítězové, ale rovněž maďarští, polští a slovenští. Sobotní konference je součástí třídenního mezinárodního sympozia Junior Internet, které se v Praze uskuteční od 27. do 29. března 2009. Toho se zúčastní celkem 40 mladých vítězů a delegátů z ČR, Maďarska, Polska a Slovenska.

Na konferenci bude připraven také doprovodný veletrh, na kterém se představí kolem 15 projektů mladých lidí. Junior Internet letos proběhne již podesáté a všech ročníků se už zúčastnilo celkem 4300 mladých lidí, z nichž řada ve svých projektech pokračuje a je velmi úspěšná. V rámci letošní konference tedy proběhne i 45-minutová diskuse bývalých vítězů, kteří představí, kam od svého vítězství došli.

Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Záštitu nad projektem převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Liška a děkan FHS UK, doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. Soutěž JuniorErb probíhá pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky a Asociace krajů ČR. Generálními partnery projektu jsou Adobe Systems, Aukro, Dignity a Sun Microsystems. Dalšími partnery jsou Nadace Vodafone, Axima, Mezinárodní višegrádský fond a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Mediálními partnery se staly Lupa.cz, Zdroják.cz, Alík.cz, Newton Media a Cleevio. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti HyperInzerce, Microsoft, Computer Press, Zoner, Symantec a Software602. Junior Internet probíhá v rámci kampaně Evropa mladýma očima.

Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinter­net.cz.

Kontakt:

Jiří Peterka ml., Together Czech Republic, jirka@peterka.cz, tel.: 776 583450
Jaroslav Winter, BMI sdružení, winter@brezen.cz, tel. 777 807 727

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentářů
Inline Feedbacks
View all comments

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.