Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Nový český kurz na MVA: Bezpečnost Windows pro pokročilé: Identity

Nový český kurz na MVA: Bezpečnost Windows pro pokročilé: Identity

Články PR Články

V únoru jsme na výukovém portálu Microsoft Virtual Academy uvedli zbrusu nový český kurz Bezpečnost Windows pro pokročilé: Identity. Autorem kurzu je MVP specialista Ondřej Ševeček z počítačové školy Gopas.

V únoru jsme na výukovém portálu Microsoft Virtual Academy uvedli zbrusu nový český kurz Bezpečnost Windows pro pokročilé: Identity. Autorem kurzu je MVP specialista Ondřej Ševeček z počítačové školy Gopas.

Kurz Bezpečnost Windows pro pokročilé: Identity je určen zkušenějším správcům Windows operačních systémů, kteří se chtějí seznámit s detaily toho, jak je reprezentována identita uživatele. Probírá se princip vzniku procesů a jejich identifikace pomocí paměťové struktury access token. Posluchači se dozvědí o různých druzích access token, které vznikají při interaktivním přihlášení (interactive), přístupu k počítači přes síť (network), nebo při startu služeb (service) a naplánovaných úloh nebo IIS aplikačních fondů (batch). Dozví se, jak jednotlivé procesy rozlišovat, jak přesně zjistit jejich členství ve skupinách a řešit tak problémy s přístupem k prostředkům Windows. Na kurzu prozkoumají identifikace pomocí SID a dozvědí se, jaké jsou rozdíly mezi účtem počítače v doméně, systémovými účty SYSTEM, Network Service a Local Service, nebo Authenticated Users a Everyone. Podstatnou část kurzu zabírá sledování a vyhodnocování přihlašovacích událostí z bezpečnostního protokolu operačního systému.

image00

Za kompletní dokončení všech šesti modulů kurzu si připíšete na své MVA konto 60 bodů.

Co je Microsoft Virtual Academy?

Microsoft Virtual Academy (neboli MVA) je portál, který nabízí zdarma profesionální online školení pro IT odborníky a vývojáře. K dispozici jsou kurzy v angličtině i v češtině. Zcela zdarma.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.