Přejít k navigační liště

Zdroják » Různé » Právě vyšlo: knihy za minulý měsíc

Právě vyšlo: knihy za minulý měsíc

Články Různé

Další měsíční nadílka knih asi nejvíc potěší vývojáře v JavaScriptu, Javě a Pythonu. A určitě také vývojáře pro Google App Engine nebo Flex. Přinášíme opět přehled knih v češtině i angličtině.

Nálepky:

A jsme tu opět s přehledem knih vydaných za minulý měsíc. Tentokrát pravda z organizačních důvodů poněkud později, ale nemůžeme si je nakonec nechat utéct. Takže hurá na to!

Knihy v češtině

Zoner Press jistě zaujme všechny zájemce o problematiku bezpečnosti svou knihou Hacking – umění exploitace, kterou napsal Jon Erickson.

PHP

Grada vydala překlad knihy Petera Lavina PHP – objektově orientované. Je určena vývojářům, kteří již základy PHP zvládli a chtějí se plně ponořit do objektového programování. Zájemcům mohu doporučit krátké recenze na anglické vydání.

Pro začínající Oraclisty tu je tenká kniha Oracle – průvodce správou, využitím a programováním od Davida Procházky. Zájemce o sítě a Unixy pak zaujmou knihy James Trulove: Sítě LAN a Deborah S. Ray, Eric J. Ray: Unix.

ComputerPress vydal překlady Mistrovství v Oracle Database 11g a Linux – Kuchařka administrátora sítě. Pro uživatele známého měřicího systému je určen překlad knihy Briana Cliftona: Google Analytics – Podrobný průvodce webovými statistikami.

Vývojáře v C# pak potěší Databáze v C# 2008 – Průvodce programátora soustřeďující se převážně na práci s databázemi. Kniha 333 tipů a triků pro CSS Martina Domese obsahuje řadu ukázek a jejich řešení z oblast webdesignu.

Knihy v angličtině

Knih v angličtině za minulý měsíc vyšla celá řada, tak se na ně podívejme.

HTML a JavaScript

Kniha Learning jQuery 1.3 s předmluvou od Johna Resiga vás seznámí s aktuální řadou pravděpodobně nejpopulárnějšího javascriptového frameworku. Další kniha jQuery UI 1.6: The User Interface Library for jQuery od Dana Wellmana se pak soustředí na její nadstavbu zaměřující se na tvorbu grafického rozhraní webových aplikací. Partrick Carey je autorem již čtvrtého vydání tisícistránkové knihy New Perspectives on HTML, XHTML, and Dynamic HTML: Comprehensive, která detailně pokrývá základní problematiku práce se statickým a dynamickým (X)HTML.

Python

Pro vývojáře v Pythonu tu máme dvě knihy a sice Python Scripting for Computational Science a Beginning Python Visualization: Crafting Visual Transformation Scripts.

Java

Java

Vývojáři v Javě se dočkali velké nadílky počínaje knihou Paula Deitela a Harveyho Deitela Java for Programmers . Další knihou je 4. vydání Starting Out with Java: From Control Structures through Objects, Martin Kalin napsal knihu Java Web Services: Up and Running a pro příznivce programování na straně klienta tu je An Introduction to Programming with Java Applets.

Uživatele Springu pak potěší Spring Persistence — A Running Start a Spring 2.5 Aspect Oriented Programming. Poslední knihou této sekce pak je Seam Framework: Experience the Evolution of Java EE.

Adobe

Na své si přijdou i vývojáři ve Flashi a Flexu s knihami Flash CS4 Professional Bible, The Essential Guide to Flash CS4 with ActionScript a Flex 3 in Action.

.NET a další

Pro webové vývojáře v .NETu je určená kniha Professional ASP.NET 3.5 AJAX, a pro ty, kdo používají známý na .NETu postavený CMS tu jsou Professional DotNetNuke Module Programming a Professional DotNetNuke 5: Open Source Web Application Framework for ASP.NET.

Uživatelům editoru z dílny Microsoftu je určena kniha How to Do Everything Microsoft Expression Web 2, další vývojáře snad potěší knihy Programming with Microsoft Visual Basic 2008, Programming Entity Framework a Microsoft PowerShell, VBScript & JScript Bible.

Co se nikam nevešlo

A na závěr směs knih, které jsme nikam nezařadili:

Co se líbilo vám?

To je za minulý měsíc všechno. A nám nezbývá než se zeptat, co se líbilo vám? Četli jste v poslední době knihu, kterou byste doporučili ostatním?

Zaujala vás některá z vybraných knih?

Komentáře

Subscribe
Upozornit na
guest
5 Komentářů
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymní

Chybi mi zde informace, ze uz vysla pred par dny zasadni kniha o Ruby on Rails — Agile Web Development with Rails, Third Edition, http://www.pragprog.com/titles/rails3/agile-web-development-with-rails-third-edition

Ivorius

Četl někdo už tu knihu PHP – objektově orientované? Hodí se pro skoro-začátečníka v OOP ?

petr

Taky se nani chystam,nejakou tu dobu v oop delam,ale za tech 220,- (Ben) to stoji.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.