Přejít k navigační liště

Zdroják » PR Články » Registrujte se na WordCamp Praha 2018

Registrujte se na WordCamp Praha 2018

Články PR Články

Již popáté pořádá česká WordPress komunita největší akci v Česku, WordCamp Praha 2018. V sobotu 24. února jsme připraveni přivítat v prostorách VŠE Praha až 500 účastníků – tajně doufáme, že pokoříme loňský rekord návštěvnosti.

Česká WordPress komunita pořádá již pátý ročník WordCamp Praha 2018. V sobotu 24. února v prostorách VŠE Praha.

Historie a filozofie WordCampu

Tradice vznikla v roce 2006 a od té doby se celosvětově uskutečnilo již 796 WordCampů, na 6 kontinentech, v 65 zemích a 69 městech. V Česku se konal první WordCamp 22. února 2014 v Praze. Od té doby pak každý rok v únoru. Vloni se poprvé konaly WordCampy dva, v únoru v Praze a v říjnu v Brně.

WordCamp je akce, kterou pořádají dobrovolníci a fanoušci pro ostatní. Nejde o výdělečnou konferenci, cílem je setkávání, sdílení a seznámení s novinkami kolem WordPress.

Tradičně je WordCamp rozdělen na dvě sekce:

  1. pro uživatele
  2. pro vývojáře

Na co se můžete těšit

Letos je na programu celkem 10 přednášek, 6 případových studií a 6 workshopů. Po celodenním soustředění a vypětí pak následuje after party. Pro uživatele bude jistě zajímavá přednáška o GDPR nebo „Čeho se vyvarovat u výběru prémiových šablon“. Developery by zase mělo zajímat dění kolem nového editoru Gutenberg, jak zase pokročil VersionPress a nebo něco kolem frameworků. Z případových studií bude zajímavé si poslechnout například jak WordPress používá jedna z největších organizací u nás, skaut.cz. Kdo si bude vybírat na který workshop jít, nebude to mít lehké.

Závěr

Přijďte, nebudete litovat. V ceně vstupenky dostanete nejen mnoho užitečných informací, unikátní tričko, občerstvení a spoustu propagačních materiálů, ale setkáte se také s dalšími uživateli, fanoušky a vyvojáři. O potkávání jde především.

Enum a statická analýza kódu

Mám jednu univerzální radu pro začínající programátorty. V učení sice neexistují rychlé zkratky, ovšem tuhle radu můžete snadno začít používat a zrychlit tak tempo učení. Tou tajemnou ingrediencí je statická analýza kódu. Ukážeme si to na příkladu enum.

Pocta C64

Za prvopočátek své programátorské kariéry vděčím počítači Commodore 64. Tehdy jsem genialitu návrhu nemohl docenit. Dnes dokážu lehce nahlédnout pod pokličku. Chtěl bych se o to s vámi podělit a vzdát mu hold.